Programma protestdag boeren bekend

STROE – De organisatie achter het protest in Stroe (GD) op woensdag 22 juni heeft het programma bekend gemaakt. Vanaf 12.00 uur tot 14.30 uur zijn er verschillende sprekers die het podium betreden. Onder meer Geesje Rotgers (STAF) en burgemeester René Verhulst (Ede) spreken de boeren toe.

Andere sprekers zijn John Spithoven (Stichting Stikstof Claim), Irene van der Marel (stikstofkarretje), een jonge boerin, Bertie Steur (bekend van Boer zoekt Vrouw), pastor Steeghs, verschillende politici die nog niet bekend zijn gemaakt en vertegenwoordigers van de organiserende landbouwbelangengroepen (Farmers Defence Force, POV, LTO Nederland, NAV, NMV, NVP en DDB). Jos Ubels (FDF) en Jeroen van Maanen (NMV) zijn de dagvorrzitters. Het protest wordt georganiseerd in Stroe aan de  Heetkamperweg .

‘Het platteland staat in brand!’, schrijft de organisatie. ‘Beleidsmakers hebben al hun pijlen gericht op boeren, hun bedrijven en hun grond. De doelen in de wet zijn onhaalbaar en alle kaartjes en berekeningen worden gemaakt op basis van een model dat aan alle kanten rammelt. Het huidige beleid betekent een kaalslag op het platteland. En dat laten wij niet gebeuren! Alle sectoren, de keten en plattelandsbewoners laten daar hun stem horen, omdat: Het huidige beleid heeft desastreuze gevolgen voor de bedrijven en gezinnen op het platteland en stelt onhaalbare doelen,” aldus de organisatoren in de media.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.