Vakland Café: wandel mee en leer van de omgeving

WARFFUM – Wat leert het prachtige landschap van het Hogeland ons? Hoe prikkelend zijn onze dorpen, de mensen, de verenigingen, initiatieven, het levend erfgoed? En wat kan onze omgeving van ons leren? Vakland het Hogeland organiseert op vrijdag 24 juni in t Wieshoes in Warffum van 15:30-17:00 uur een open café waar je mee kunt wandelen met een van de vijf korte themawandelingen door het dorp. Toegang is gratis. Iedereen is welkom.

De vijf wandelingen hebben allemaal een eigen thema, perspectief, vraag en begeleider:

* Dorpsnatuur tekenen: leer anders kijken naar je eigen omgeving – wandel mee met ‘natuurkunstenaar’ Trudy Beekman.

* Stolpersteinen: leer te struikelen over de geschiedenis – wandel mee met initiatiefnemer Kaja van Grieken.

* Kunst en landschap: wat kunnen we leren van De Ploeg-schilders? – wandel mee met DePloeg-kenner Tjeerd Poortinga.

* Erfgoedarchitectuur: leer de schakel tussen verleden en toekomst kennen – wandel mee met Stijn van Genuchten, directeur van openluchtmuseum Het Hoogeland.

* Dorpsinitiatieven: de verborgen schatten van het dorp – wandel mee met Louis Stiller langs inspirerende dorpsinitiatieven.

De bijeenkomst zal worden opgeluisterd door de vrolijke muziek van de zusjes Djoeke en Wietske (Tity Veen en Tita Klimp) met hun levende jukebox, en wordt afgesloten met een hapje en drankje in ’t Wieshoes.

Interesse? Stuur een mail naar Dieke Sloots op dss@vaklandhethogeland.nl

Foto: ’t Wieshoes in Warffum

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.