Roemenen geven voorproefje Op Roakeldais op Meij

UITHUIZERMEEDEN – Woensdagmiddag verzorgde de Roemeense dansgroep Amsamblul Marginimea Sibiu een optreden  in Uithuizermeeden. De Roemenen nemen deel aan de 55e editie van het internationaal folkloristisch dansfestival Op Roakeldais, dat van 22 t/m 26 juni weer in Warffum wordt gehouden. 

Met een draaiorgel werd het publiek opgewarmd en werden de gasten uit Roemenië ontvangen. Vele belangstellenden kwamen een kijkje nemen op het Johan van Veenplein, waar naast het optreden o.a. ook kon worden deelgenomen aan een ‘Nederlandse gebruiken en tradities quiz’, waarmee kaarten voor het dansfestival konden worden gewonnen.

Deze prachtige middag op Meij, Hollands Welkom Voor Roemenië, werd georganiseerd door Ondernemersvereniging Eemsmond Noord en Stichting Dorpsbelangen.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !