Ledenvergadering SV Bedum akkoord met investering nieuw gebouw

BEDUM – De buitengewone algemene ledenvergadering van SV Bedum heeft gisteravond ingestemd met een financiële bijdrage vanuit de club aan de nieuwbouw van de accommodatie op het sportpark aan de Sportlaan.

“Een prachtige uitkomst waarmee SV Bedum laat zien bereid te zijn om een serieuze en verantwoorde bijdrage te leveren. Hiermee kan een volgende fase in worden gegaan en komt de realisatie van een nieuwe accommodatie voor SV Bedum dichterbij,” aldus de club.

De komende weken zal er door de gemeente en SV Bedum worden gewerkt aan het opstellen van een intentieverklaring. Het college van B&W moet nog een besluit nemen over een extra krediet voor de accommodatie. Na de zomer wordt een nieuwe kredietaanvraag voorgelegd aan de gemeenteraad.

De voetbalclub zal voor een bedrag van rond de 500 duizend euro bijdragen. Dit is voor het niet-sportgedeelte van het nieuwe gebouw, de kantine, vergaderruimte, sponsorkamer. Deze ruimtes komen in eigendom van de club. De rest van het gebouw – kleedkamers, scheidsrechterkamer etc. – komt in eigendom van de gemeente.

Voorzitter Jan-Jurjen Timmer: “We zijn heel content. De samenwerking met de gemeente is heel goed wat betreft sfeer en inhoud.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.