Bestemmingsplan ‘De Kleine Plantage’ naar gemeenteraad

EENRUM – Het college van b. en w. heeft het ontwerp bestemmingsplan ‘De Kleine Plantage’ in Eenrum van 15 april tot 27 mei ter inzage gelegd. Hierop is een zienswijze binnengekomen. Het college vraagt de gemeenteraad deze zienswijze volgens het voorstel te beantwoorden en het bestemmingsplan vast te stellen.

Met het bestemmingsplan verandert de bestemming van ‘bedrijf’ naar ‘wonen’. Daarmee kunnen op het terrein van de kwekerij De Kleine Plantage aan de Handerweg 1 in Eenrum negen nieuwe woningen worden gebouwd en één bedrijfswoning kan worden omgebouwd tot een woning.

Hiermee maakt de gemeente het initiatief van Stichting Vormen en Wonen mogelijk die er een bijzondere en gevarieerde woonvorm in het groen wil realiseren. Het is de bedoeling dat jongeren, ouderen, alleenstaanden, samenwonenden, werkenden en niet werkenden op Woonerf de Plantage komen te wonen. Goed nabuurschap staat hierbij centraal. De woningen worden als een woongemeenschap met elkaar verbonden en omgeven door een grote tuin met hagen en verschillende bomen. “Een mooie en bijzondere aanvulling op het woningaanbod in Het Hogeland in het algemeen en in Eenrum in het bijzonder”, zegt wethouder Eltjo Dijkhuis. “Dat de kenmerkende sfeer van de huidige kwekerij behouden blijft, maakt het kwalitatief heel bijzonder. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, kan het project snel gerealiseerd worden.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.