Ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed gehuldigd

LAUWERSOOG – Tijdens de Dag van het Wad, een dag met allemaal feestelijke activiteiten om 13 jaar Werelderfgoed te vieren, zijn de eerste ambassadeurs van Waddenzee Werelderfgoed gehuldigd. Op drie locaties langs de Waddenkust was er een feestelijk moment waar 20 ondernemers onder toeziend oog van de Waddenprovincies de belofte voor een waardig ambassadeurschap ondertekend hebben. 

Ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed zijn ondernemers die een tweedaagse training Werelderfgoed Waddenzee hebben doorlopen. Aan de hand van een groene checklist kunnen ze aantonen dat ze duurzame stappen zetten in hun bedrijfsvoering. Die belofte hebben ze vandaag ondertekend en geeft aan dat deze ondernemers met respect voor mens, dier en omgeving wonen, werken en leven in het gebied.

Huldiging ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed

Provincie Groningen was in Lauwersoog vertegenwoordigd door gedeputeerde Mirjam Wulfse om de ambassadeurs te feliciteren. In de Kop van Noord-Holland vond de huldiging in Hippolytushoef plaats met de eerste groep bevlogen ambassadeurs. In Oude Bildtzijl nam gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder de honneurs waar namens de provincie Fryslân en sprak zij lovende woorden richting Waddenzee Werelderfgoed en de ambassadeurs: ‘Dit prachtige gebied verdient het om beschermd te worden. Wat fantastisch dat deze ambassadeurs daaraan bijdragen. We zijn goed op weg om van het waddengebied een van de duurzaamste bestemmingen van Europa te maken.’

Begin ambassadeursprogramma

Naar het voorbeeld van het Duitse- en Deense waddengebied is er nu ook in het Nederlandse deel een ambassadeursprogramma. Het doel is om de Werelderfgoed status meer voor het voetlicht te brengen, om tegelijkertijd de trots en kwetsbaarheid meer uit te dragen. Dit zorgt ook voor meer bewustzijn bij bezoekers. Dat ze in een uniek en beschermd gebied zijn, en dat je met respect voor mens, dier en omgeving hier goed kunt genieten.

Een overzicht van de ambassadeurs is te vinden op werelderfgoed.visitwadden.nl

Het ambassadeursprogramma is een gezamenlijk initiatief van meerdere betrokken partijen en wordt in opdracht van het ministerie van LNV ontwikkeld als onderdeel van Interreg project PROWAD LINK.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.