Brandbrief boeren op provinciehuis afgeleverd

GRONINGEN – Dinsdag 28 juni overhandigde Eddie van Marum namens de gezamenlijk trekkersgroepen uit Groningen, nadat hij het had voorgelezen, een brandbrief aan gedeputeerde Johan Hamster. Hamster gaat over het landbouwbeleid van de provincie en hij moet het stikstofbeleid van de overheid uitvoeren.

Met vijf trekkers protesteerden boeren rond het middaguur bij het provinciehuis in Groningen. De actie was aangekondigd, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

„We vragen de gedeputeerde en het college om afstand te nemen van de stikstofplannen van Den Haag’’, zegt woordvoerder Eddie van Marum. Volgens hem moet een kwart van de Groningse boeren stoppen, mochten de plannen worden doorgevoerd.

In zijn reactie na het horen van de brandbrief laat gedeputeerde Hamster weten dat het verhaal en het signaal duidelijk zijn. En ondanks dat hij wist dat er wat gaande was, hebben de maatregelen vanuit De Haag ook hem verrast.

Op de oproep van de boeren, ‘neem afstand van de stikstofmaatregelen’, kon Hamster nog geen bevredigend antwoord geven. Hij liet het politiek in het midden: “Ik zeg op dit moment niet we doen het, ik zeg op dit moment ook niet we doen het niet.”

Foto: Eddie van Marum leest de brandbrief voor, gedeputeerde Johan Hamster luistert aandachtig

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.