Jubileumfeest De Wierde in Adorp

ADORP – Het onderwijs in Adorp gaat al zo’n zeven eeuwen terug en sinds 1972 ging basisschool De Wierde van start. Ter ere van het 50-jarig jubileum is er een boek uitgegeven over de geschiedenis van het onderwijs in Adorp.

In de eerste helft van het boek wordt zowel het verre verleden als de meer recente geschiedenis beschreven door Kirsten Otten en Beno Hofman. De tweede helft van het boek bestaat uit werk van de kinderen die op dit moment op school zitten, inclusief interviews met oud-leerlingen. De interviews zijn voorbereid, uitgevoerd en uitgewerkt door kinderen. Dit leverde mooie momenten op tussen jong en oud met onder meer verhalen over onderwijs tijdens de tweede wereldoorlog, waarbij uitgeweken werd naar ’t Witte Hoes omdat de bezetters in de school zaten. Daarnaast leverden de interviews een publicatie in het onderwijs tijdschrift MeerTaal op, vanwege de mooie aanpak en vormgeving; een compliment voor de kinderen en de leerkracht.

Het jubileumboek wordt gepresenteerd op vrijdag 8 juli om 17:00 uur. Iedereen die zich verbonden voelt met de school is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en zal een boek ontvangen, mede mogelijk gemaakt door het dorpsbudget van Adorp. Aansluitend is er tijd voor een hapje en een drankje.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.