ODN Oil Bedum Beach 2022

BEDUM – Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli is Bedum weer in zomerse sferen, dankzij het beachvolleybalevenement ODN Oil Bedum Beach. Het Versplein midden in Bedum wordt die dagen omgetoverd tot een heus strand waarop meer dan negentig teams hun kunsten mogen vertonen, maar ook kunnen genieten van een strandbarbecue en beachparty.

Het evenement beleefd dit jaar haar achtste editie, dat traditiegetrouw op vrijdagmiddag zal beginnen met het basisschooltoernooi. Maar liefst vijftien enthousiaste teams van basisscholen uit Bedum gaan de strijd met elkaar aan om de felbegeerde wisselbokaal, hoewel het gezamenlijke plezier voorop zal staan. Aan het begin van de avond is het de beurt aan bedrijven en mixteams, die tussen de wedstrijden door kunnen genieten van een strandbarbecue en na afloop de armen en benen nog kunnen loszwaaien bij de beachparty.

Na een kort nachtje zal er op zaterdagochtend weer gespeeld gaan worden in verschillende poules voor elk niveau.

Kenmerkend voor het toernooi is dat ook mensen zonder volleybalervaring prima mee kunnen doen en op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met (beach)volleybal. Daarbij kunnen zij rekenen op de support van winkelend publiek en toevallige passanten. Daarmee is het Versplein, centraal in het dorp en met de hulp van omliggende bedrijven, de ideale plek om samen te sporten en samen te genieten.

Het programmaboekje met meer informatie is te downloaden via de website van DIO Bedum: klik hier

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.