Zonnekijkdag Lauwersoog en Noordpolderzijl

NOORD-GRONINGEN – In Lauwersoog en Noordpolderzijl wordt zondag deelgenomen aan de Landelijke Zonnekijkdag. De Landelijke Zonnekijkdag is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

Liefhebbers kunnen zondag op diverse plekken de zon bewonderen. Van migrerende zonnevlekken tot kolkende lussen van gas die groter zijn dan de aarde: met speciale telescopen wordt dit bekeken.

Sterrenkundigen van het Kapteyn Instituut zijn op diverse plekken present. In deze regio wordt bijvoorbeeld op de dijk bij ’t Zielhoes in Noordpolderzijl naar de zon gekeken. De Landelijke Zonnekijkdag vindt ook plaats bij Lauwersnest in Lauwersoog. Op beide locaties zijn liefhebbers van 12.00 tot 17.00 uur welkom.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.