Kantens krijgt minder hinder door bouwweg over voetbalcomplex

KANTENS – Er kom in Kantens een bouwweg over het complex van de plaatselijke voetbalclub . Het gemeentebestuur komt hiermee tegemoet aan dringende wensen van inwoners van het dorp om verkeersoverlast als gevolg van de versterkingsoperatie te verminderen. De tijdelijke weg gaat zo’n 100 duizend euro kosten.

In het kader van de versterkingsoperatie als gevolg van aardbevingsschade gaat het dorp Kantens de komende jaren stevig op de schop. Om de versterkingsoperatie in Kantens veilig te laten verlopen, drong de gemeenteraad, gesteund door klaagbrieven van inwoners van het dorp,  er eind vorig jaar op aan een tijdelijke bouwweg aan te leggen. Of die weg er ook echt zou komen, was lang onzeker, een onzekerheid ook ingegeven door de vraag wie deze weg zou moeten betalen.

Het gemeentebestuur betaalt de kosten van de tijdelijke weg uit het de zogenaamde inpassingskosten, dit is geld dat de gemeente van het Rijk krijgt om herstel van de aardbevingsschade soepeler, gemakkelijk te laten verlopen en extra’s te kunnen laten uitvoeren.

Deze tijdelijke weg komt over het oefenveld van vv KRC richting de Kooistraat. De vergunning is inmiddels aangevraagd. “De route over het oefenveld was een nadrukkelijke wens van het dorp,” zo laat woordvoerder Sylvian Noeken namens de gemeente Het Hogeland weten. Met de weg wordt ook ruimte voor de directiekeet en parkeerp0laatsen voor werknemers op de bouwplaatsen geschapen.

Aanvankelijk zou de weg vlak achter het sportpark langs en dicht langs een woning aan de Bredeweg komen. Dit stuitte op ernstige weerstand omdat in deze situatie groot materieel gebruik moet maken van de route Bredeweg-Kooistraat. Bij een weg over het sportpark kan groot materieel wel over de doorsteek en wordt de Bredeweg-Kooistraat grotendeels ontlast.

,,Nader onderzoek van een extern bureau heeft ook uitgewezen dat dit de meest geschikte route is,” stelt het gemeentebestuur. ,,Dit betekent wel dat de voetbalvereniging straks op een andere plek moet trainen. De gemeente gaat met de voetbalvereniging in gesprek over de alternatieven. Er gaat zeker een oplossing komen, maar hoe dit eruit komt te zien is nog niet duidelijk.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.