Bekend trainersduo terug bij vernieuwd EKC

EENRUM – Met het contracteren van Jasper Dijkstra en Olger Jonker als nieuwe hoofdtrainers van EKC-dames 1 haalt EKC twee ‘oude’ bekenden in huis. En niet alleen de trainers van EKC 1 zijn nieuw bij de gezamenlijke damesafdeling van VV Kloosterburen en VV Eenrum.

De dames 1 ploeg van EKC kan dit afgelopen seizoen dan wel gedegradeerd zijn uit de 2de klasse, de ambities en het geloof zijn er niet minder op geworden. “Laten we zeggen dat het nou niet echt ons jaar was”, vertelt kersvers EKC-commissielid Janet Toonder. Toonder stelt zich dit najaar kandidaat als bestuurslid voetbalzaken bij VV Eenrum en gaat vanuit die hoedanigheid ook zitting nemen in de EKC-commissie. “Ik vind het superleuk dat ik na mijn actieve voetbalcarrière wat voor mijn club kan doen” vervolgt Janet. Toonder is de afgelopen weken al volop aan de gang voor de nieuwe te vormen EKC-organisatie. De vorige EKC-commissie heeft na jarenlange inzet het stokje overgedragen aan een compleet nieuwe commissie. Wat dat betreft gaan we volgend seizoen echt met een frisse start opnieuw beginnen.

Linda Faber, ook zij is kersvers EKC-commissielid, geeft aan: “Er is heel bewust gekozen voor het duo Dijkstra en Jonker. Deze beide heren kennen onze uitdagingen en ambities en passen perfect in het profiel.” Zowel Jonker als Dijkstra waren in eerste instantie niet beschikbaar voor deze functie, simpelweg “omdat we allebei wisselende diensten draaien en ons die combinatie niet heel gemakkelijk leek.” “Alleen het begon na een gesprek met de EKC-commissie toch behoorlijk te kriebelen”, geeft Dijkstra lachend toe. Hij vervolgt: “Het is hartstikke mooi werk en er staat al een geweldige groep.” Olger Jonker is eveneens erg te spreken over dit gezamenlijke avontuur. “We vullen elkaar geweldig aan en we weten precies wat we aan elkaar hebben.” “Henk Struiksma blijft als teammanager aan de ploeg verbonden en hiermee staat de staf voor komend seizoen als een huis”, aldus een zeer tevreden Michelle Koster die ook toegetreden is tot de EKC-commissie. Koster is momenteel uitgeschakeld door een vervelende knie blessure en vindt het fijn op deze manier betrokken te blijven. Naast Michelle Koster, Janet Toonder, Linda Faber, zijn ook Reinder Wierenga, Wendy Reitsma en Irene Bos toegetreden tot de EKC commissie.

Naast de invulling van de staf voor dames 1 wordt er ook hard gewerkt om de begeleiding rondom dames 2 en het EKC-jeugdteam MO17 rond te krijgen. “Reinder Wieringa blijft als trainer van dames 2 actief en combineert deze functie met die van coördinator”, vertelt Michelle. “In deze hoedanigheid heeft Reinder nu ook zitting in de EKC-commissie, zodat we ook op voetbaltechnisch gebied een professional in ons midden hebben.

De dames Toonder, Koster en Faber zijn optimistisch als het gaat over EKC. “Natuurlijk komen we uit een aardig dalletje en is er veel werk te verrichten. Maar als ik zie hoeveel positieve energie er weer is rondom EKC gaat dat helemaal goedkomen”, vervolgt Linda Faber. Janet en Michelle beamen dit. “We gaan een aantal zaken echt wel anders aanpakken rondom EKC. Zo krijgen de teams zelf veel meer invloed binnen EKC. Vanuit de teams komen er speelsters in de commissie te zitten, zodat we beleidsmatig altijd snel kunnen inspelen op behoeftes en bepaalde situaties” zo besluit Janet.

Foto: Olger Jonker en Jasper Dijkstra

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.