Volgend jaar stevige stijging waterschapsbelasting

GRONINGEN – Het waterschap Noorderzijlvest gaat uit van een stijging van 6 tot 10 procent van de waterschapsbelasting. Voorgaande jaren wist men de stijging tot zo’n vier procent te beperken. Dit meldt het bestuur van het waterschap. Vanavond wordt dit plan vastgesteld.

In de kaderbrief waarin de financiële ontwikkelingen voor het komende jaarplan worden geschetst, is het beeld in vergelijking met voorgaande jaren heel anders. Door fikse kostenstijgingen wordt het werk van het waterschap behoorlijk duurder: hoge inflatie, stijgende prijzen voor materialen, langere levertijden en extra verplichtingen die voortkomen uit CAO ontwikkelingen, zijn daar debet aan. Het bestuur wil geplande investeringen voor de komende jaren doorzetten. Zo wil men voorkomen dat er later een nog duurdere inhaalslag nodig is. De beschikbaarheid van personeel bij het waterschap zelf als bij onze dienstverleners is een zorg voor het bestuur. De levering van materialen staat eveneens onder druk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.