Zeer geslaagde JMZ Weekend 2022

HET HOGELAND – Een groep jonge mantelzorgers uit de gemeente Het Hogeland vertrok afgelopen vrijdag naar Schiermonnikoog voor een leuk weekend. In 2020 was dit al gepland, na twee jaar wachten kon het nu eindelijk doorgaan.

Vrijdagavond werd er eerst aandacht besteed aan hoe het is om een jonge mantelzorger te zijn. Dit door middel van een creatieve opdracht. Er kwamen hele mooie gesprekken op gang en de 19 deelnemers herkenden veel van elkaars thuissituatie.

Het spel ‘Weerwolven’ was dit weekend goed in trek, elk vrij kwartiertje werd besteed aan dit spel. Heel mooi om te zien hoe (bijna) iedereen fanatiek meedeed. Het is een spel waarin tactiek, opkomen voor je rol in het spel en samenwerken goed naar voren komen.

Op zaterdag was er de fotofietstocht. In drie groepen kregen de kinderen een aantal opdrachten mee die enthousiast werden uitgevoerd zoals: Ga op de foto met een schaap en twee medegroepsleden, maak een zandkasteel, verwoest het zandkasteel op een creatieve manier, maak een originele foto met je groepsleden en de vuurtoren, enzovoort. Aan het eind van de tocht was er ruimte om even het dorp in te gaan om een souvenir te kopen. Zaterdagavond was er een goed verzorgde BBQ met aansluitend het dierengeluidenspel op de heide. De groep werd in tweeën gesplitst en er werd fanatiek gezocht naar de verstopte ‘dieren’.

Op zondag werden de Wassermanbunker en de oorlogsbegraafplaats met een bezoek vereerd. De kinderen waren echt onder de indruk van de recente geschiedenis van het eiland.

Zondag om half twee stond de boot naar Lauwersoog al weer klaar. De vermoeide kinderen werden weer afgeleverd bij hun ouders. Het was een super geslaagd weekend, iedereen heeft ontzettend genoten.

Mensenwerk Hogeland biedt ondersteuning aan jonge mantelzorgers. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien in een gezin met zorg (een verslaafde of zieke ouder, een gehandicapte broer of zus, een depressieve ouder enz.) Mensenwerk Hogeland organiseert 5 activiteiten per jaar om de kinderen een leuke dag te bezorgen. Daarnaast staan zij klaar voor alle kinderen en jongeren als ze behoefte hebben aan een luisterend oor.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.