Jeudgtoernooi wielrennen sieraad van Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Met Anniek Mos en Joakim Zuidema heeft de zaterdag verreden 41e editie van de Ronde van Kloosterburen afgetekende winnaars.

De opkomst van het publiek viel tegen en dat is een kwestie waar de KNWU zich onderhand toch eens serieus over buigen moet, die tanende belangstelling voor de plaatselijke wielerkoersen. Hoe het ook zijn moge, de grote verdienste van de organisatie in Kloosterburen is het jeugdtoernooi, de wielersport voor jeugdigen tot 15 jaar. De enige mogelijkheid om uit de breedtesport talenten te laten groeien, dat zijn de jeugdwedstrijden. Met de De Dikke Banden Race en de jeugdwedstrijden zaterdagmiddag is het voorlopig stil in het jeugdwielrennen in grote delen van Nederland, tot september. En dat baart pas echt zorgen. Het was overigens een gezellig middagje met jonge renners, vol ambitie en verwachtingen nog, hard aan het werk te zien.

Voor de dameskoers voor amateurs, beloften, elite en junioren stonden 25 rensters aan de start, waaronder Minou Hegge, de lokale favoriet. Met nog vijftien van de in totaal 33 ronden te gaan, vormden zich een kopgroep van zeven rensters met daarin de sterke Anniek Mos en ook de rappe Yvet Schoonewille uit Klazienaveen en Myrthe Sandu uit Heerenveen. Deze kopgroep handhaafde zich tot het eind en met een lange sprint trok Anniek Mos de zege naar zich toe; Yvet Schoonewille werd tweede en Myrthe Sandu derde. Minou Hegge werd 18e in het peloton.

Bij de amateurs en de sportklasse mannen  waren 35 renners komen opdagen voor 42 ronden koers. Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep met Joakim Zuidema uit Drachten, Erik Hagting uit Groningen en Nick Zuidema uit Roden.  In de sprint van de kopgroep brak de ketting van Hagting met nog 200 meter te gaan. Joakim Zuidema won de sprint.

Foto: Een van de jeugdgroepen in de koers

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.