In het centrum van Winsum geen kabelgraafwerk in toeristenseizoen

WINSUM – Het college van b. en w. gaat Delta en ViberQ aanzetten om samen te werken om het achter elkaar openbreken van straten te voorkomen. Ook moet men voorkomen dat in het centrum van Winsum in het toeristenseizoen voor kabels gegraven wordt. Dit is het resultaat van de interpellatie van raadslid Han Hefting (PvdA).

“Volgens onze informatie gaan beide aanbieders nu vrijwel tegelijk van start in Winsum, vanaf medio augustus, midden in het toeristisch seizoen, in het Allermooiste Dorp. Dat beschouwen wij als een zeer onwenselijke gang van zaken. Bewoners, ondernemers, toeristen én de beeldkwaliteit van het dorp zullen hier schade van ondervinden. Eerdere ervaringen van inwoners van Baflo spreken wat betreft de uitvoering boekdelen,” zo stelde Hefting. Hij wees er op dat B&W de bevoegdheid hebben om de aanleggers van glasvezelnetwerken tot samenwerking te dwingen. Eerder had het CDA de hinder van inwoners van de aanleg van de kabels al aan de orde gesteld.

Wethouder Eltjo Dijkhuis zei toe dat tot half september het centrum van Winsum van graafwerk bespaard blijft. Hij zei dat het gemeentebestuur ook leert van hoe er met deze zaken moet worden omgegaan. De wet maakt het mogelijk om de bedrijven tot samenwerking aan te zetten./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.