34e editie Biervatrollen in Kloosterburen  

KLOOSTERBUREN – Op zaterdag 23 juli wordt in Kloosterburen weer het jaarlijkse biervatrollen georganiseerd. De aanvang is dit jaar om 16.00 uur. Het biervatrollen vindt altijd plaats op de 1e zaterdag van de schoolvakanties en daarom dit jaar pas laat in de zomer. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en materiaalsponsors is het mogelijk dit te organiseren.

Het is inmiddels voor vrijwel iedereen een bekend gegeven: Ploegen van 4 personen en een coach, zowel heren- als dames-  en jeugdteams  zullen zich weer wagen aan een spectaculair parcours. Veiligheid gaat echter boven alles, de aanwezige EHBO behoeft hopelijk evenals voorgaande jaren niet te worden ingeschakeld..

Evenals voorgaande jaren zal er weer fanatiek worden gestreden om de wisselbekers en andere prijzen, die voor elke categorie beschikbaar zijn.

Ploegen zijn afkomstig uit vele plaatsen in Noord-Groningen, maar jaarlijks is er ook deelname uit andere provincies. Ook dit jaar heeft de organisatie weer enkele nieuwe spectaculaire hindernissen bedacht.

Natuurlijk zullen traditionele hindernissen zoals  het zwembad en de zeephelling deel blijven uit maken van het parcours, dit tot ergernis van sommige ploegen en tot plezier van het publiek

Het geheel zal weer worden beoordeeld door een aantal onpartijdige scheidsrechters uit Wehe den Hoorn, die al vanaf de 1e editie hun medewerking verlenen.

Aanmelding bij Cafe Willibrord telefoon 0595- 481367 of per email cafewillibrord@gmail.com. is  gewenst.

In totaal kunnen circa 30 ploegen aan deze wedstrijden deelnemen.

Na afloop barst het straatfeest los. Kick Off is net als voorgaande jaren aanwezig voor de muzikale omlijsting. Ook het straatfeest mag zich verheugen in een steeds grotere populariteit bij zowel jong als oud; het is uitgegroeid tot een feest voor heel Kloosterburen en omgeving.

Foto: Biervatrollen Kloosterburen 2019

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.