Stichting Leergeld Het Hoogeland helpt kinderen in armoede met schoolspullenpassen

HET HOGELAND – Stichting Leergeld Het Hoogeland is gestart met uitdelen van Schoolspullenpassen aan kinderen die in september starten op de middelbare school en opgroeien in armoede. In Nederland groeit 1 op de 13 kinderen in armoede op. Met de Schoolspullenpassen, die verkregen worden via het Armoedefonds helpen hulporganisaties de kinderen om een goede start te maken op de middelbare school. 

Leergeld Het Hoogeland wil dat elk kind een goede start kan maken op een nieuwe school. Dat kan met een goede fiets, een laptop en schoolspullen die nodig zijn. De schoolspullenpas van het Armoedefonds is een mooie aanvulling bij het Kindpakket van de gemeente Het Hogeland, zo laat de stichting Leergeld weten.  “ Als ouder wil je gewoon dat je kind met de juiste spullen kan starten op de middelbare, net als zijn of haar klasgenootjes. In deze dure tijd zijn we blij dat we minima kunnen helpen, zodat ook hun kinderen klaar zijn voor de start op de nieuwe school”, aldus Irene Verspeek van het Armoedefonds.

In elke schoolklas zitten gemiddeld 2 tot 3 kinderen die in een arm gezin leven. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten waar het gezin mee te maken krijgt, bijvoorbeeld voor het aankopen van een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen en kaftpapier. Deze materialen zijn noodzakelijk om lessen te kunnen volgen en om sociaal niet buiten de boot te vallen.
Voor het schooljaar 2022-2023 zijn bij het Armoedefonds door 215 lokale hulporganisaties voor totaal 18.558 kinderen Schoolspullenpassen aangevraagd. De organisatie verwacht dit jaar 15.600 passen uit te kunnen delen aan kinderen die in armoede leven.

Meer informatie over deze actie en de mogelijkheden om een bijdrage te leveren vind je op www.armoedefonds.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.