Leerlingen Terra Winsum sluiten project Batenborg af

WINSUM – Met het einde van het schooljaar in zicht worden de laatste taken en projecten op school afgerond. Zo ook voor eerstejaars leerlingen van het Groene Lyceum van Terra Winsum. Zij hebben op vrijdag 1 juli het project Batenborg succesvol afgerond door een rondleiding op de borg te geven aan hun ouders.

Het project Batenborg is onderdeel van het vak Beroepsgericht. Batenborg is een gerestaureerde rijksmonument uit 1854 en tegenwoordig te boeken als Bad and Breakfast. De leerlingen hebben tijdens het project op deze borg uiteenlopende kennis en vaardigheden opgedaan. Ze gingen aan de slag met de vragen: Hoe was het leven vroeger op de borg, wie waren de bewoners, welke dieren hield men in deze tijd en wat was de reden daarvan. Daarnaast is er geholpen met het aanleggen van de borgtuin. Daarbij hebben de leerlingen geleerd om onder andere samen te werken, te planten en planten te herkennen.

“Het was een leuk project om aan te werken, omdat je veel leert over hoe het vroeger ging. Dat is heel anders dan hoe wij nu leven, dus dat vond ik heel interessant. Om een rondleiding aan mijn ouders te geven was super gaaf, zo kunnen zij ook zien waar ik de afgelopen tijd aan gewerkt heb.”, leerling van Terra Winsum.

De projectafsluiting was, mede door het mooie weer, zeer geslaagd volgens de leerlingen, ouders,  docenten en borgeigenaar Geertsema. De laatste twee genoemden zijn aan het onderzoeken hoe er een vervolg aan de samenwerking kan worden gegeven.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.