Halve marathon Lauwersoog-Ulrum op laatste zaterdag in juli

ULRUM – Al drie decennia wordt de jaarlijkse halve marathon Lauwersoog – Ulrum georganiseerd. Dit jaar op zaterdag 30 juli. Ieder jaar weer mag de organisatie zich verheugen op een sterk deelnemersveld met zowel nationale als internationale lopers.

De start is vanaf het haventerrein Lauwersoog en de loop is dan door het Lauwersmeer, de dorpen Zoutkamp, Niekerk en met de finish in Ulrum. Bij het evenement wordt er een beroep gedaan op de vele vrijwilligers uit die dorpen. Om een indruk te geven van hetgeen er zo al gaande is, kijk dan op www.halvemarathon.nl

“Helaas zien we ons geconfronteerd met oplopende kosten, en een gemeente die ons steeds meer op afstand zet. Corona heeft ons de afgelopen jaren ook geen goed gedaan”, aldus Martine de Boer van de organisatie.

Ondertussen heeft een aantal inwoners uit Ulrum besloten een vriendenclub van de halve marathon te starten, om geld te kunnen genereren. Zij willen een evenement als de halve marathon voor het gebied niet verloren laten gaan.

Foto: Halve Marathon 2018

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.