Salade van verse kapucijners

Ingredienten, voor 4 personen.

  • 1 bakje met verse kapucijners (blauwschokkers)
  • Goede scheut extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel geraspte pecorino of parmezaanse kaas
  •  2 bieslookstengels
  • Zwarte peper en zeezout.

Bereiding:

  1. Dop de kapucijners en spoel even schoon. Kook de kapucijners  ongeveer 10 minuten in kokend water. Giet vervolgens af.
  2. Leg de kapucijners op een schaal en schenk hier royaal extra vergine olijfolie overheen. Schep wat vers geraspte kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak af met fijngesneden bieslook.
  4. Serveer met vers afgebakken stokbrood.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.