Leren over duurzaamheid in Oostenrijk

WINSUM – Terra Winsum organiseert samen met jongerenwerk Barkema en de Haan een uitwisseling naar Oostenrijk. In totaal vertrekken 10 leerlingen van het ECO-team van Terra Winsum met twee begeleiders van Barkema en De Haan en een docent van Terra eind september naar Oostenrijk. Tijdens de uitwisseling staat het delen van kennis over duurzaamheid, klimaatverandering en het milieu centraal.

Op 13 juli jl. maakte de groep leerlingen en begeleiders, die als eerste aan deze uitwisseling deelnemen, kennis met elkaar. Daarnaast werden de definitieve plannen gedeeld en afspraken vastgesteld. De groep verblijft een week in de regio Styria – Steiermark. Op het programma staat onder andere een werkbezoek aan bosbeheer en milieubescherming. Als voorbereidende opdracht moeten de leerlingen gezamenlijk een verantwoorde manier van reizen naar Oostenrijk bedenken.

Egbert van der Veen, docent Terra Winsum, is nauw betrokken bij de organisatie van de uitwisseling. “Als je naar een plek gaat verder dan je eigen land dan krijg je een heel andere kijk op dingen. Zo  gelden er andere regels, normen en waarden en hebben zij andere (duurzame) oplossingen voor dezelfde uitdagingen. Door middel van een uitwisseling leren onze leerlingen op een leuke manier van anderen en verbreden zij hun horizon letterlijk en figuurlijk. De prettige samenwerking met jongerenwerk Barkema en de Haan helpt onze school bij het realiseren hiervan.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.