Maak kennis met de Gruffalo in het Bedumer bos

BEDUM – Heb je ook zo’n zin om op avontuur te gaan in een bos? En heb je geen idee wat een ‘Gruffalo’ is? Kom dan deze zomervakantie naar het mooie bos van Bedum en wandel het verrassende Gruffalo-verhalenpad.

Biblionet Groningen en  Staatsbosbeheer hebben langs het vaste wandelpad bladzijden geplaatst van het grappige en spannende prentenboek ‘de Gruffalo’ van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Volg het pad en wandel al lezend langs de bladzijden van dit geweldige kinderboek.

Geniet samen van de avontuurlijke en leerzame boswandeling en krijg tijdens de route antwoord op vragen als; wat eet een muis? wat gebeurd er als er geen vossen meer leven in het bos? en hoeveel slangensoorten leven er in Nederland? Aan de route en het boek zijn ook leuke doe-opdrachten verbonden die gericht zijn op de natuur en de zintuigen.

Voor liefhebbers van de Groninger taal is er ook de mogelijkheid om tijdens de wandeling te luisteren naar Marlene Bakker die het boekje in het Gronings voorleest. Er hangt daarvoor een QR code bij het pad die gescand kan worden met de smartphone.

Het verhalenpad start bij het parkeerveld aan de Waldadrift in Bedum. De bladzijden zullen tot eind augustus te vinden zijn langs het pad. Kijk voor meer informatie op www.biblionetgroningen.nl/agenda

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.