
Aantal personen: 4
Ingredienten
- 3 a 4 kipdijfilets, afhankelijk van het gewicht
- 1,5 theelepels 5 spices kruidenpoeder
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 volle eetlepel stroop
- Scheutje zonnebloemolie
- 1 andijvie, in reepjes gesneden en gewassen
- 2 teentjes knoflook, gepeld en in reepjes
- 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd.
- Noedels of rijst om erbij te serveren
Instructies
- Doe de kipdijfilets samen met de kruidenpoeder, sojasaus, sesamolie en stroop in een kom.
- Zet de kom even weg.
- Snijd onderste stukje van de andijvie af en snijd de andijvie helemaal op in hele fijne reepjes.
- Was de andijvie 2 à 3 keer goed schoon en maak droog.
- Verwarm een grote wok of koekenpan.
- Schenk een klein scheutje zonnebloemolie in de pan.
- Bak de kipdijfilets voor een paar minuten op hoog vuur goudbruin.
- Bewaar het restje marinade in de kom.
- Haal de kip uit de pan en leg op een bord apart.
- Schenk in diezelfde wok nog een beetje olie en fruit de knoflook.
- Doe de andijvie erbij en wok deze totdat de groente net slinkt.
- Schenk het restje marinade erbij en roer alles om.
- Leg de kipdijfilets bovenop de andijvie en plaats de deksel op de pan.
- Laat voor enkele minuten op zacht vuur staan totdat de kip gaar is.
- Haal de deksel van het vuur en Strooi de geroosterde sesamzaadjes over het gerecht.
Serveer met noedels of rijst.
Eet smakelijk