Andijvie op Oosterse wijze met kip en rijst. 21 juli 202221 juli 2022 Aantal personen: 4 Ingredienten 3 a 4 kipdijfilets, afhankelijk van het gewicht 1,5 theelepels 5 spices kruidenpoeder 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel sesamolie 1 volle eetlepel stroop Scheutje zonnebloemolie 1 andijvie, in reepjes gesneden en gewassen 2 teentjes knoflook, gepeld en in reepjes 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd. Noedels of rijst om erbij te serveren Instructies Doe de kipdijfilets samen met de kruidenpoeder, sojasaus, sesamolie en stroop in een kom. Zet de kom even weg. Snijd onderste stukje van de andijvie af en snijd de andijvie helemaal op in hele fijne reepjes. Was de andijvie 2 à 3 keer goed schoon en maak droog. Verwarm een grote wok of koekenpan. Schenk een klein scheutje zonnebloemolie in de pan. Bak de kipdijfilets voor een paar minuten op hoog vuur goudbruin. Bewaar het restje marinade in de kom. Haal de kip uit de pan en leg op een bord apart. Schenk in diezelfde wok nog een beetje olie en fruit de knoflook. Doe de andijvie erbij en wok deze totdat de groente net slinkt. Schenk het restje marinade erbij en roer alles om. Leg de kipdijfilets bovenop de andijvie en plaats de deksel op de pan. Laat voor enkele minuten op zacht vuur staan totdat de kip gaar is. Haal de deksel van het vuur en Strooi de geroosterde sesamzaadjes over het gerecht. Serveer met noedels of rijst. Eet smakelijk Nieuws