Björn Bakker wint voor de derde keer in Usquert

USQUERT – Björn Bakker schreef zondagmiddag de wielerronde van Usquert op zijn naam. Opmerkelijk is dat hij de enige renner is die ooit drie keer ‘Rondom de Bult’ heeft gewonnen.

Het was voor de organisatie wel teleurstellend dat er op 80 renners gerekend was en er slechts 49 eliterenners daadwerkelijk aan de start kwamen in de Raadhuisstraat. Het blijft ongemanierd jegens een organisatie om van te voren in te schrijven en dan ook nog niet af te melden. De koers van de mannen over 80 kilometer was vanaf het begin hard. Al na vijf ronden was er een eerste serieuze ontsnapping van het trio Jelte Krijnsen, Sjors Dekker en Bjorn Bakker. Vervolgens sprongen zeven renners naar deze kopgroep. De tien renners wisten halverwege de wedstrijd het peloton te dubbelen.

Bakker uit Wijnjewoude ging als eerste over de streep op ruime achterstand gevolgd door Jelte Krijnen uit Bolsward en Sjors Dekker uit Tynaarlo, die als nummer twee en drie op het podium kwamen. Nooit eerder was het iemand gelukt om Rondom de Bult van Usquert drie keer op zijn naam te schrijven. Bakker kwam in 2018 als eerste over de streep en wist ook de editie van vorig jaar te winnen.

De vrouwenkoers met 31 deelneemsters werd gewonnen door Marit Cent uit Goor. Zij won de sprint van de kopgroep met Iris Schultinga, Manon de Boer en Jip van Elst. Marit Cent  trok een lange sprint aan en ging twee seconden voor Iris Schultinga over de streep die op haar beurt op de voet gevolgd werd door Marion de Boer.

Foto: beeld uit begin van de course

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !