Reactie Hogeland Lokaal Centraal op vertrek van ‘lijstduwer’ Schaap

HET HOGELAND – Zondagavond ontving de fractie van Hogeland Lokaal Centraal een appje van raadslid Bert Schaap dat hij stopt bij de partij die in maart drie zetels wist te veroveren bij de gemeenteraadsverkiezingen. Verrast werden de fractieleden nog geen anderhalf uur later, toen ze in het artikel van RTV Noord lazen dat de zanger/buschauffeur/raadslid besloten had de overstap naar GemeenteBelangen te maken. Het werd even tot 10 tellen binnen HLC, voordat een reactie op de ‘move’ van Schaap, waarbij de partij een zetel verliest, naar buiten werd gebracht.

Het persbericht van Hogeland Lokaal Centraal

Hogeland Lokaal Centraal neemt afstand van de verklaringen in de diverse media door Bert Schaap!

Met verbazing nam HLC kennis van het opstappen van raadslid Bert Schaap. HLC herkent zich zeker niet in de beschuldiging die Schaap in de diverse artikelen in de media heeft genoemd.

Het overstappen van Schaap naar GB moest HLC via de media vernemen: zeer vreemd en tegenover de vele kiezers die op lijst 7 hebben gestemd, nogal beledigend.

Niet Bert Schaap heeft deze raadszetel op eigen kracht gekregen, immers de kiesdeler was 736 stemmen en Schaap heeft ruim 200 stemmen vergaard, met dank aan de verkiezingscampagne van HLC. Door het systeem van voorkeurstemmen en de grote inspanningen door de leden van HLC en de vrijwilligers is het succes inclusief het bondgenootschap met BBB deze drie zetels behaald.

Wij herkennen ons zeker niet in de vele aantijgingen van de heer Schaap richting van de fractie en het bestuur van HLC.

Meerdere keren is er hulp aangeboden door de fractieleden in de  vergaderingen Ook was er de mogelijkheid om cursussen te gaan volgen, die door de fractie van HLC worden vergoed.

HLC gaat verder met wat het de kiezers heeft beloofd, voor alle inwoners van de gemeente Het Hogeland!

Hogeland Lokaal Centraal wenst Gemeentebelangen Het Hogeland veel succes met het nieuwe raadslid.

Enkele  feiten

1 Zonder overleg met het bestuur heeft Schaap de zetel na de verkiezingen ingenomen en niet geïnformeerd wat het raadslidmaatschap inclusief tijdbesteding inhoud.

2 Was niet bereid om op enig moment met het bestuur van HLC te overleggen.

3 Was niet bereid om een financiële bijdrage te leveren voor de gemaakte campagnekosten.

4 De fractiewerkzaamheden zijn in overleg bepaald en evenwichtig verdeeld.

5 Door fractievoorzitter Van Bruggen is meermalen inhoudelijke begeleiding en ondersteuning aangeboden.

 

Foto: Lijstduwer Bert Schaap brengt zijn stem uit in Leens 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.