Solozeiler in de problemen

LAUWERSOOG – In de nacht van zaterdag op zondag kwam er bij de KNRM een prio-1-alarm voor een ‘vaartuig aan de grond’. Het bleek een zeiljacht te zijn. Een solozeiler was in het Westgat van Schiermonnikoog aan de grond gelopen.

Door de Noordwest swell stonden redelijk wat golven waardoor het jacht niet meer zelfstandig naar dieper water kon komen en telkens op de bank werd gedrukt. De zeiler had zelf alarm geslagen en was wat gedesorienteerd.

Na een snelle inschatting van de situatie is één van ons overgestapt om de zeiler gerust te stellen en verbinding te maken zodat het jacht naar dieper water gesleept kon worden. Op dat moment kwamen de collega’s van Lauwersoog ons assisteren, die voor hetzelfde alarm zijn uitgevaren. Lauwersoog heeft nog twee man overgezet op het jacht waarna zij de sleep hebben overgenomen en het jacht veilig in de haven van Lauwersoog afgemeerd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.