Wisselend beeld agrarische grondprijzen in het Noorden

HET HOGELAND – In de drie noordelijke provincies loopt de ontwikkeling van de gemiddelde agrarische grondprijs in het tweede kwartaal van 2022 uiteen van een lichte daling in Groningen (ruim 1 procent) tot een stijging van 4 procent in Drenthe; in Friesland is de grondprijs nagenoeg gelijk gebleven. De grondprijzen daalden in Nederland met ruim drie procent.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het Kadaster, in samenwerking met de Wageningen Universiteit (WUR). De organisaties geven geen redenen van stijgingen of dalingen, alleen een overzicht per kwartaal ten opzichte van het vorige kwartaal.

In Drenthe kost een hectare nu gemiddeld 67.200 euro, in Groningen is dat 71.000 euro en in Friesland 53.300 euro. Flevoland is het duurst, daar is de grondprijs 142.700 euro per hectare. De grondprijs steeg er met zes procent ten opzichte van het vorige kwartaal.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !