Gerlinda Zuidema brengt een stukje Japan naar Bedum

BEDUM – In lente van 2016 en in de herfst van  2018 reisde Gerlinda Zuidema naar Japan. Tijdens het reizen heeft ze veel foto’s gemaakt. Een selectie, waaronder Geisha’s, een maiko, een bruidje, een sumoworstelaar, harajuku en cosplay, is te zien in de hal van De Meenschaar aan de Kapelstraat 9 in Bedum.

Japan, een bijzonder land waar je als toerist niet makkelijk contact maakt met de lokale bevolking. Dat heeft onder andere te maken met de taal, die erg moeilijk is, maar ook met de  geslotenheid van het land. Jarenlang waren er geen buitenlanders welkom en was Nederland heel lang het enige land waar handel mee werd gedreven. Op het eilandje Desima.

Gelukkig zijn de tijden veranderd, en is Japan een geweldig mooi en schoon land om in te reizen. Super om bijvoorbeeld met de snelle shinkansen trein te reizen. Gerlinda heeft de steden Fukuoka, Nagasaki, Hiroshima, Osaka, Kyoto, en Tokio bezocht.

Tijdens de reizen heeft ze een aantal mooie mensen ontmoet. Contact maakte ze met een beetje Engels, Japans, humor en gebaren. En  dat ging prima.

De Meenschaar in Bedum is geopend tijdens de openingsuren van de bibliotheek. In de zomervakantie is dat op maandag, woensdag en donderdag.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !