Watermeloen met feta en munt salade

Ingrediënten:
1/2 watermeloen
75 gram feta kaas
paar takjes verse munt
scheutje balsamico azijn.

Bereiding:

Snijd de watermeloen en feta kaas in kleine blokjes. Was de verse munt en haal de blaadjes los. Meng de watermeloen, feta en munt door elkaar en giet er een klein beetje balsamico azijn overheen.

Watermeloen-granita.

Ingredieenten, voor 4 personen.

watermeloen (het vruchtvlees, zonder pitjes) 500 g

  • citroensap 2 el
  • rozenwater 2 tl
  • suiker 100 g.
  • Bereieding:

 Doe de suiker in een steelpan met dikke bodem, giet er 100 ml water bij en breng aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken tot de suiker volledig opgelost is. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.

Snij het meloenvruchtvlees in kleine blokjes, mix de blokjes en haal ze door de roerzeef. Meng de meloen met de suikersiroop, het citroensap en het rozenwater en giet het mengsel in een metalen bakje.

Zet het sorbetmengsel 4 uur in de diepvries en roer het om het halfuur krachtig los met een vork. Schep de sorbet in glazen en serveer meteen.

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !