Werk in uitvoering

HET HOGELAND – Door wegwerkzaamheden zijn er nog steeds verkeersstremmingen en -wijzigingen. Let vooral op de wijziging van de situatie in Winsum, de N361.

Eemshaven

Van 29 juli t/m 15 augustus 2022 is de Synergieweg gesloten. Borden geven aan waar u langs kunt. Energiebedrijf RWE blijft bereikbaar. De stremming is vanwege werk aan kabels en leidingen.

Roodeschool

Het Stoitswegje is van maandag 15 augustus t/m dinsdagochtend 16 augustus 2022 minder goed bereikbaar. Het Canadawegje is van dinsdagmiddag 16 augustus tot woensdagmorgen 17 augustus 2022 helemaal afgesloten. Telecom bv gaat op deze wegen werken aan kabels en leidingen.

Uithuizen

Tot 25 augustus 2022 zijn volgende wegen gesloten door werk aan de riolering: Maarweg tussen de Oldörpsterweg en de Mijlemanlaan. Sint Annastraat tussen de Menoldariep en de Albrondariep. Borden langs de weg geven aan waar u langs kunt. Op Paardendag, zaterdag 6 augustus 2022, is de Dingeweg gesloten van 08.00 tot 18.00 uur. Verkeer kan omrijden via de Borgweg, Talmaweg en Industrieweg.

Winsum, N361

Op de N361 worden in 2022 de kruisingen met Meeden, Schilligeham, Geert Reindersstraat en Novaweg aangepast. T/m 31 juli 2022 is de N361 tussen de rotonde Ranum tot net voorbij de rotonde bij Het Aanleg dicht voor doorgaand verkeer. Borden geven aan waar u langs kunt. Het bedrijventerrein en de Schouwerzijlsterweg zijn in deze periode bereikbaar via een tijdelijke doorsteek vanaf de zuidzijde en vanaf de Wierdaweg. De parallelweg langs de N361 is gesloten voor autoverkeer. Fietsers kunnen daar wel langs. Vanaf 1 augustus is de N361 afgesloten vanaf rotonde Het Aanleg tot de Borgweg. Ook in deze periode is en blijft Winsum bereikbaar vanaf Garnwerd en Groningen via de Borgweg en Meeden. Via plaatselijke omleidingen blijven rotonde Het Aanleg, de Schouwerzijlsterweg en het dorp zelf bereikbaar. Op verzoek van de hulpdiensten is op de Meeden, De Ploeg en de Braaksterlaan in Winsum een stopverbod in beide richtingen ingesteld. Dit stopverbod is geldig tot het einde van de werkzaamheden op 28 augustus. De reden hiervoor is het kunnen garanderen van een snelle hulpverlening tijdens de verwachte drukte door de werkzaamheden aan de N361 in Winsum. Huizen en winkels in Winsum blijven de hele zomer bereikbaar.

Meer informatie

provinciegroningen.nl/projecten/n361-veilig

Groningenbereikbaar.nl (over provinciale wegen, van provincie Groningen) Noorderzijlvest.nl/stremmingen (over vaarwegen, bruggen en sluizen, van waterschap Noorderzijlvest

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !