ViberQ viert eerste huisaansluiting met een klein feestje

BAFLO – Een bos bloemen en een taart had Ronald Verbarendse, directeur van ViberQ voor het echtpaar De Graaf-Bouma aan de Marijkelaan in Baflo. Het feestje vrijdagmorgen was ter gelegenheid van de eerste huisaansluiting die ViberQ in de gemeente Het Hogeland verwezenlijkt.

ViberQ legt overal de glasvezelkabel tot aan de erfgrens. “Als bewoners toestemming geven plaatsen we het meterkastje. Men is dan nog niet verplicht om een abonnement te nemen. Onze strategie is dat we het glasvezelnet aanleggen en mensen de keuze laten de aansluiting alvast gratis te laten monteren. We zien natuurlijk heel graag dat men een abonnement neemt, maar verplicht is dat niet, daar oefenen we geen druk op uit,” aldus Verbarendse. Terwijl de grondwerker bezig is de sleuf te graven, legt mevrouw Bouma uit waarom ze nu net géén abonnement neemt. “We weten niet hoe lang we hier nog kunnen blijven wonen. We zijn wel heel erg op leeftijd. Ik heb de aansluiting laten plaatsen voor de volgende bewoner, dan is die er al,” aldus mevrouw Bouma.

Hoe gaat het met de aanleg van het netwerk van ViberQ? Verbarendse is niet erg happig om daar iets over te zeggen: “Ik ben terughoudend omdat dit strategische informatie is die van belang kan zijn voor de concurrenten als Delta en KPN. Wij krijgen enthousiaste ontvangst als we mensen benaderen. En verder lopen we ons eigen tempo. Met voortvarendheid zijn we bezig de oranje kabels in Winsum en Ulrum aan te leggen. Ik wil wel opmerken dat het gemeentebestuur professioneel opereert in de contacten met ons.”

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !