Provinciale weg centrum Winsum gesloten

WINSUM – Het noordelijke gedeelte van de provinciale weg in Winsum is weer open. De rotonde bij bedrijventerrein Het Aanleg is vernieuwd en ook is de aansluiting van de nieuwe rondweg op de provinciale weg afgerond. Hier is nu een zogeheten verkeersplein. De wegwerkzaamheden maken deel uit van de renovatie van de N361 vanaf de stad Groningen tot Lauwersoog.

Vanaf vandaag, maandag 1 augustus, is de N361 in het centrum van Winsum afgesloten. Het gaat om het stuk tussen de rotonde Het Aanleg en de kruising Borgweg. Tijdens de werkzaamheden is er een stopverbod bij de Meeden, De Ploeg en de Braaksterlaan. De werkzaamheden duren tot en met zondag 28 augustus.

De N361 blijft nog gestremd, want vanaf maandag 1 augustus gaan ook andere splitsingen op de schop. De provincie wil een goede en veilige doorstroming van het verkeer. Daarom krijgt iedere T-aansluiting een verkeersplein of rotonde. Deze worden afgewisseld en de situatie moet er straks als volgt uit komen te zien:

Volgens het plan komt bij De Meeden een verkeersplein, bij de Borgweg een rotonde, bij de Geert Reindersstraat een verkeersplein, de rotonde bij Het Aanleg ligt al en het verkeersplein bij de Novaweg is klaar.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.