Thys de Jongh en Mireille Baart winnen Lauwersoog-Ulrum

ULRUM – Thys de Jong uit Leeuwarden heeft zaterdag de 29e editie van de halve marathon Lauwersoog-Ulrum op zijn naam geschreven. De Fries kwam na 21,1 kilometer in het centrum van Ulrum als eerste over de streep. Bij de vrouwen won de Wageningse Mireille Baart.

Thys de Jong uit Leeuwarden kwam na ruim 21 kilometer als eerste over de finishstreep. Hij wist in de slotkilometers Thijmen van der Loop uit Groningen te lossen. De eindtijd van De Jong was 1 uur, 12 minuten en 46 seconden. Het verschil met de nummer twee was slechts negentien seconden.

De snelste Hogelandster loper was de Winsumer Albert Berghuis. Hij eindigde als vierde in 1:20:42.

Baart wint bij de vrouwen

De wedstrijd bij de vrouwen kreeg een winnares van naam: Mireille Baart. De Wageningse werd 5 jaar geleden Nederlands kampioen op de marathon en was zaterdag veruit de snelste. Zij noteerde een tijd van 1 uur 22 minuten en 25 seconden.