Gastransport in Roodeschool aan banden gelegd

ROODESCHOOL – Het transport van aardgascondensaat in Roodeschool mag alleen nog per vrachtwagen vanaf de locatie Emmapolder. Dat heeft staatsecretaris Vijlbrief gisteren in de Staatscourant bekend gemaakt.

Het gaat hier om de omgevingsvergunning voor het bedrijf Noordgastransport dat vanaf de spoorlocatie  in Roodeschool gecondenseerd gas vervoert. De omgevingsvergunning betreft het tijdelijk, voor de duur van twee jaar, verladen van aardgascondensaat per truck op de locatie Emmapolder ter vervanging van de spoorketelverlading op de locatie Roodeschool. Tot en met 5 september 2022 kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit, op grond van de Algemene wet bestuursrecht.

Aan Noordgastransport B.V., te Uithuizen, is ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wabo, een omgevingsvergunning verleend voor de activiteit ‘milieuneutraal veranderen van een inrichting’ voor de inrichting Noordgastransport. De inrichting Noordgastransport omvat de locaties Emmapolder en Roodeschool. De inrichting Noordgastransport is gelegen aan de Middenweg 2 te Uithuizen. De locatie Emmapolder is gelegen in de Emmapolder.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !