Zaterdag VvV Paardendag in Uithuizen

UITHUIZEN – Zaterdag wordt de 22ste editie van de VvV Paardendag in Uithuizen gehouden. Ook nu zal dit weer plaatsvinden in de wijk Dingewold, op het grote grasveld naast de Menkemaborg.

Het evenement begint om 13.00 uur met het voorrijden van de koetsen met genodigden en de bestuursleden, waarna wethouder Eltjo Dijkhuis van de gemeente Het Hogeland de officiële opening zal verrichten. Vervolgens zullen bestuursleden van de Vereniging voor Volksvermaken hun kunsten vertonen op het vliegend tapijt. Hierbij wordt door een of meer paarden een ‘tapijt’ voortgetrokken, waarbij het de kunst is om hier zo lang mogelijk op te blijven staan. Later op de middag mogen kinderen dit ook proberen.

Paardendag 2019, de laatste editie (foto’s: Thea Zark)

Het programma, dat tot ongeveer 17.15 uur duurt, zal verder bestaan uit demonstraties met tuigpaarden, een slipjachtshow, springen en een dressuurkür op muziek door Sanne Koning (zij is Groninger kampioen in de klasse Z1). Daarnaast komt Ito Werkman – Nederlands kampioen ZZ-dressuur – naar Uithuizen om een demonstratie te geven met zijn tweespan Friese paarden.

De organiserende VvV hoopt veel paardenliefhebbers te kunnen begroeten in Uithuizen. Het evenement is gratis toegankelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.