Openstelling Luchtwachttoren 7O1

WARFHUIZEN – Op zondag 21 augustus kunnen bezoekers weer de wachttoren van Warfhuizen beklimmen, plaatsnemen in de schuilnis, met de verrekijker het luchtruim afspeuren en de positie van passerende vliegtuigen bepalen met behulp van het luchtwachtinstrument. Luchtwachttoren 7O1 aan de Baron van Asbeckweg in Warfhuizen is geopend van 14:00 uur – 16:00 uur.

Tijdens de Koude Oorlog speurden vrijwilligers van het Korps Luchtwachtdienst (KLD) op deze militaire uitkijktoren het luchtruim af. Ze keken uit naar vijandige Russische vliegtuigen die lager vlogen dan de radar kon waarnemen. De luchtwachttoren maakte deel uit van een semi-geheim netwerk van 276 uitkijkposten dat tussen 1951 en 1956 verspreid over het land werd aangelegd.

De laatste twee opstellingen zijn op 18 september en 16 oktober, beide dagen van 14:00 – 16:00 uur.

Deelname-informatie: Uit oogpunt van veiligheid is Luchtwachttoren 7O1 alleen onder begeleiding te bezoeken.
De locatie is niet geschikt voor mindervaliden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.