De natuur in bij Activiteitencentrum Lauwersnest

LAUWERSMEER – In augustus is Activiteitencentrum Lauwersnest in Nationaal Park Lauwersmeer dinsdag tot en met  zondag geopend van 11 – 17 uur. Staatsbosbeheer organiseert verschillende activiteiten voor jong en oud.

Kom op dinsdagen naar de creatieve middagen voor vogel kleien, vogeldrukkunst, vogel vilten en/ of vogel mobiel maken. Deze middagen zijn voor zowel volwassenen als kinderen. Elke week is er een andere activiteit.

Op woensdagen ontdekken kinderen de natuur met de junior boswachterscursus of de bosbingo in het Lauwersmeer.

Wil je dieren helpen aan een huis? Kom op donderdagen naar de bouwmiddagen om een insectenhotel of een vleermuizenkast te bouwen.

De hele week kan je met het gezin het kabouterpad lopen en voor de oudere kinderen is er het vogelbeleefpad. Wil je op zoek naar digitale dieren? Dit kan met Perfect Earth Animals.

Wil je mee op excursie? Wandel op donderdag 11 augustus mee met één van de zoogdierenexcursies. Ben je benieuwd naar de in de nacht vliegende zoogdieren van het Lauwersmeer? Kom dan donderdag 18 augustus naar de vleermuizenexcursie. Wil je het Lauwersmeer in de nacht beleven? Dan is vrijdag 2 september een leuke avond om mee te gaan op excursie. Let op, vol is vol. Er is geen reservelijst. Meld je daarom aan op onze website.

Foto expositie Beelden uit het Lauwersmeer

Tot en met woensdag 7 september is tijdens openingstijden van het Lauwersnest de foto expositie Beelden uit het Lauwersmeer te bezichtigen. Van de vele foto’s die gemaakt zijn in het Lauwersmeer, laat natuur-, vogel en huisdierenfotograaf Dian Haverkort een selectie van haar fotocollectie zien. Van de meer bekendere vogels op hun mooist vastleggen tot aan artistieke beelden waarin beweging zichtbaar is. Kom de expositie de komende periode bewonderen in het Lauwersnest.

Ook buiten openingstijden van het Lauwersnest is er genoeg te beleven. Het Nationaal Park heeft diverse routes om te bewandelen en te fietsen. Bewandel bijvoorbeeld de dark sky route. Je kunt overdag de route lopen en de QR-codes scannen om zo van alles te weten komen over de nacht in het gebied. Kom na zonsondergang terug om de nacht zelf te ervaren.

Het totale activiteitenprogramma en alle bijzonderheden kan je vinden op www.np-lauwersmeer.nl  Graag tot ziens in en bij Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !