Eenrumer kermisweek: feest voor jong en oud

EENRUM – De 154e editie van de Eenrumer kermis zal van woensdag 17 tot en met zondag 21 augustus worden gehouden. De kermiscommissie van de Vereniging van Volksvermaken heeft haar uiterste best gedaan een gevarieerd programma op te zetten en daarnaast een aantrekkelijke kermis samen te stellen.

Het feest trapt op 17 augustus af met de harddraverijen voor paarden. De koersen op het sportpark in Eenrum beginnen om 16.00 uur.

Donderdag is het tijd voor de traditionele fietscross. De wedstrijden op de baan op het plaatselijke sportpark starten om 19.00 uur. Iedereen kan meedoen. Inschrijven kan bij klompenmakerij Van der Meulen. Er zijn wedstrijden voor verschillende leeftijdsklassen: vanaf 5 jaar tot en met 13 jaar. Ook staat er een seniorenrace op het programma. Dan komen de kampioenen van de afgelopen 54 jaar in de baan. Deelnemers hoeven overigens niet zelf over een fiets te beschikken: er zijn voldoende mountainbikes aanwezig die gratis mogen worden gebruikt. Vervolgens is het vrijdagavond tijd voor de kermisvoetbalwedstrijden.

Kermis met groot terras en live-muziek

De kermis zelf draait van vrijdag tot en met zondag, dagelijks vanaf 14.00 uur. Er zijn allerlei attracties voor jong en oud. Ook dit jaar is er op het kermisterrein een groot terras. Daar is mee begonnen in coronatijd, omdat de cafés toen niet open mochten. Het bleek een gouden greep. De sfeer op het kermisterrein werd een stuk gezelliger en de kermisexploitanten waren er dan ook erg blij me. Het terras sluit om 23.00 waarna er verder gefeest kan worden in café Eendrum, zalencentrum Bulthuis en café De Pool. Er is het hele weekend livemuziek in de cafés. Ook op het kermisterrein is vrijdag- en zaterdagavond live-muziek, met op vrijdag Lytse Hylle en zaterdag Dance Reaction met Stefan Kluin.

Foto: Eenrumer Kermis 2021

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.