Grote brand bij Stal Bakker in Zijldijk

ZIJLDIJK – Een grote brand heeft gisteravond de woning en schuren van Stal Bakker in Zijldijk in de as gelegd. Gelukkig deden er zich geen persoonlijke ongelukken voor en mochten de eigenaren van de gestalde paarden de handen dichtknijpen dat de dieren het overleefd.

De brandweer rukte rond 21.45 uur massaal uit. Ondanks de inzet van diverse brandweerkorpsen uit de omgeving kon niet worden voorkomen dat woning en schuren volledig door de brand werden verwoest. De brand begon in een loods, zo’n 1200 vierkante meter, waarin materieel was opgeslagen. Eén loods die dienst doet als manege, is gespaard gebleven.

De torenhoge vlammen zorgden ervoor dat de brand in de wijde omgeving van veraf was te zien.

De bewoners van de woning aan de Fivelweg, tussen Zijldijk en Oosternieland, kwamen met de schirk vrij. Ook de paarden, die eerder op de avond naar buiten waren gebracht, overleefden de vuurzee.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.