Korter parkoers voor de Ronde van Winsum

WINSUM – Het is weer tijd voor koers, komende dagen. Zondag de wielerronde van Delfzijl en woensdag die in Winsum. De ronde van Winsum heeft dit jaar een ander parkoers. Vanwege de wegwerkzaamheden aan de provinciale weg is de ronde dit jaar ingekort van 1800 meter naar 1100 meter.

De start en finish zijn aan de Schilligehamsterweg ter hoogte van de parkeerplaats van het gemeentehuis, dan draait het parkoers de Bellingeweer op om via de Van Sytzemastraat de lus te sluiten. Het kan niet missen, wie op tijd in de buurt is, hoort het wel aan het geschal van de geluidsinstallatie van het Winsumer bedrijf SportsCom.

Op dit moment staan zo’n 90 renners op de voorlopige startlijst. Richard Beerenboom van de organisatie: “Ik ben daar heel tevreden mee. De ronde van Winsum heeft wel een mooie positie op de wedstrijdkalender verworven. Renners weten onze koers te vinden.” De prijzenpot heeft een impuls gekregen door de reeks Super Rabobank premiesprinten. Beerenboon: “De ronde is korter en dus sneller. Met deze tussentijdse sprinten zal het een heel aantrekkelijke wedstrijd worden.”

De kopstukken van het elite-peloton komen aan de start woensdag kwart voor zeven voor de wedstrijd over 80 kilometer. Bjön Bakker uit Heerenveen is de absolute favoriet. Hij won Winsum vorig jaar, schreef Usquert een paar weken geleden op zijn naam. Maar dat alles is nog nergens een garantie voor, indachtig de oude wijsheid in het wielrennen: Je kunt een haas pas braden als je hem gevild hebt.

Mooi is dat in Winsum een jonge generatie talentvolle elite-renners uit de omgeving aan de start staat. Sjoerd Hollander uit Garrelsweer, Jaap Voogel uit Kloosterburen, de Feerwerder Wessel Lange, teamgenoten van Peter Merx, de Kolibri uit Warfhuizen, die de Winsumer ronde eerder twee keer won.

De Ronde van Delfzijl – Rondje Ziel, noemen ze het – is zondag een wielerfestival aan de Julianalaan bij het sportpark. Om tien uur gaat de Sportklasse van start; om half twaalf gevolgd door de dames. Minou Hegge uit Kloosterburen behoort tot de 35 rensters die van start gaan. Om half twee vertrekken de amateurs, om half vier het peloton van 69 eliterenners.BM

Foto: Bellingeweer, Ronde van Winsum 2019

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !