Stoppen met roken in pop-up poli in Winsum

WINSUM – In De Blauwe Schuit in Winsum wordt vanaf 30 augustus een pop-up poli ingericht, waar mensen gratis hulp krijgen om te stoppen met roken.

Stoppen met roken kan erg moeilijk zijn, maar de juiste begeleiding en aanmoediging kan het verschil maken. Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) biedt daarom gratis stoppen-met-roken-begeleiding aan.

Deskundige coaches

De groepsbijeenkomsten worden begeleid door deskundige coaches van VNN. Deelnemers leren meer over wat verslaving is en hoe het werkt. Er is ook aandacht voor gezonde leefstijl. Deze informatie wordt omgezet in praktische tips.

Aanmelden

In Winsum komt vanaf 30 augustus een tijdelijke pop-up poli waar rokers in een kleine groep de uitdaging aangaan. De bijeenkomsten in De Blauwe Schuit vinden plaats op 30 augustus en 6, 13, 20 en 27 september, steeds van 18.30 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via pop-uppoli@vnn.nl. Voor meer informatie kan men terecht op vnn.nl/pop-uppoli of bellen met 088-2343434.

Ervaringen deelnemers

Deelnemers van de vorige pop-up-poli’s vonden het fijn om in een groep te stoppen met roken. Een deelnemer zei: ,,Als ik het alleen had moeten doen, was ik allang weer gaan roken.” Veel mensen vonden de kennis over verslaving heel waardevol. De luchtige sfeer werd ook erg gewaardeerd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !