Jonge Uithuizer Jai Bos beste freerunner van Nederland

AMSTERDAM – De 16-jarige Jai Bos is onlangs Nederlands kampioen Freerunning geworden. Het jonge talent uit Uithuizen is onderdeel van Team ABC (Achieve Body Control) en was in onze hoofdstad ongenaakbaar. Met een derde plaats kwam hij in de finale terecht, waarin hij genadeloos toesloeg. ‘Save the best for last’ zullen we maar zeggen.

Het was al weer bijna 4 jaar geleden dat er een erkend Nederlands kampioenschap freerunning plaatsvond. Na 2 edities in Den Haag gooide corona behoorlijk roet in het eten, maar nu was het de gemeente Amsterdam die het evenement had weten binnen te halen. In samenwerking met organisatie JUMP freerun en onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie werd deze editie op 18 augustus gehouden op sportpark Riekerhaven. Tijdens deze kick-off van de Urban Sports Week Amsterdam kwamen de 30 beste freerunners, zowel mannen als vrouwen strijden om de titel “Nederlands Kampioen Freerunning”.

Jai Bos maakte met diverse salto’s en sprong- en sprongtechnieken een goede indruk op de jury, wat later voldoende bleek om de Nederlandse titel in de wacht te slepen.

De jonge Uithuizer was uiteraard blij met zijn titel, maar heeft nog genoeg uitdagingen:”Ons doel is om mentale en fysieke controle te behouden en te verbeteren. We bewegen allemaal op een unieke manier en zoeken zelf onze eigen grenzen op. Maar samen trainen is toch echt veel leuker, dus train ik hard met mijn coach Gokhan Destina, om te kunnen reizen voor wedstrijden en te kunnen trainen met mensen over de hele wereld, om van elkaar te leren en zo de sport naar een hoger niveau te tillen.”

Foto: Coach Gokhan Destina met zijn pupil en kampioen Jai

De videobeelden van Jai tijdens het NK in Amsterdam

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !