Herstelatelier The Living Museum Winsum in de Blauwe Schuit

WINSUM – Tijdens de Culturele Doedag op 10 september a.s. van 10.00-14.00 uur opent in het mooiste dorp van Nederland herstelatelier The Living Museum Winsum haar deuren in het atelier de Blauwe Schuit.

Herstelatelier The Living Museum Winsum is een initiatief van Podium Winsum en Angélique de Waard. Herstelatelier The Living Museum gebruikt kunst om mensen met een afstand tot het leven in hun kracht te zetten en zichzelf als kunstenaar te ontwikkelen. Wij bieden een plek aan iedereen die kunst wil inzetten voor persoonlijk herstel van psychiatrie, verslaving, armoede en pech in het leven.

De openingstijden zijn iedere maandag van 13.00-15.00 uur en iedere dinsdag van 10.00-12.00 uur en 13.00-15.00 uur.

Herstellen

Hoe herstel vorm krijgt is voor ieder mens anders. Het is een uniek proces met vallen en opstaan. Met het afleren van oude gewoontes en het aanleren van nieuwe. Met zoekend proberen en lerend ontdekken of iets bij het gewenste leven past. Een leven waarin het accent niet langer ligt op wat je niet kan, maar op wat je misschien wel kan.

Kunst

Herstelatelier The Living Museum Winsum is een plek waar je jezelf mag zijn en niet veroordeeld wordt. Een plek waar je jezelf kunt laten inspireren en waar je al jouw talenten aan de wereld kunt laten zien. Want iedereen is welkom om zijn talenten te komen uiten, ontdekken, ontwikkelen en (terug) in zijn kracht te komen. Iedereen verdient een podium!

Vrije ruimte

In Herstelatelier The Living Museum Winsum mag je komen maken wat je wilt. Je kunt komen schilderen, tekenen, beeldhouwen, schrijven, muziek maken, dansen. Je mag je eigen materialen mee nemen. Je mag ook gebruik maken van materialen die we in het atelier hebben. Wil je liever iets leren van een ervaringsdeskundige kunstenaar, dan mag je deelnemen aan activiteiten zoals beeldhouwen, kleien, schilderen, gedichten maken, en meer. We komen zo spoedig mogelijk met een aanbod via Facebook.

Met elkaar

Herstellen doe je zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen. Herstelatelier The Living Museum Winsum staat niet op zichzelf. We hebben contact met The Living Museum in Tilburg en Alkmaar. Daar hebben ze al ontdekt hoe fijn het is om met elkaar (mooie) dingen te maken, verhalen te vertellen, te zingen en te groeien. Herstelatelier The Living Museum is een plek die we met elkaar maken. We vragen geen entree wel een bijdrage in de vorm van een goede daad. Denk aan iemand een glimlach geven, een kopje koffie inschenken of materiaal in overleg doneren. Ook een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Samen maken we kunst, herstel en de dag. Kom je ook?

Culturele Doedag

Op zaterdag 10 september kan je kennismaken met alle activiteiten die in De Blauwe Schuit worden georganiseerd. Beleef muziek, toneel, theater, voorstellingen en Pauperpoëzie. Doe mee aan workshops, optredens en demonstraties. De Culturele Doedag in Winsum vindt plaats op 10 september in de Blauwe Schuit van 10.00-14.00 uur.

De Blauwe Schuit is gevestigd aan de Warfstraat 1 in Winsum. We zien je graag op 10 september!

Herstelatelier The Living Museum Winsum wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !