Stiltemoment in de kerk van Zuurdijk

ZUURDIJK – Vrijdag 26 augustus, om 16.00 uur, is er het maandelijks Stiltemoment in de dorpskerk op Zuurdijk. Deze keer staat Psalm 70  centraal.

Ds Tinus Gerrits steekt de kaars aan, leest de psalm in het Nederlands, Ditta Kombrink leest de psalm in het Gronings. Klaas Pieterman speelt een voorspel bij de psalm van Margaretha Christina de Jong (*1961), musicus bij de Nieuwe kerk in Middelburg en organist van de Waalse Kerk aldaar. Dan komt het koraal zelf in een zetting van Johanna Wagenaar (1900-1990. Daarna licht Tinus de psalm toe en volgt het stiltemoment. Later speelt Pieterman een bewerking van Vater unser im Himmelreich van G.P. Telemann (1681-1767). Nadien is er koffie een thee en ruimte voor een gesprek.

Toegang vrij, maar een vrijwillige bijdrage voor Giro 555 voor Oekraïne is van harte welkom.

In de kerk is een tentoonstelling van schilderijen van Anja Lofvers te zien.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.