Oorverdovende opening speelweide bij Verhildersum

LEENS – De nieuwe speeltuin met dierenweide bij Waddenmuseum Borg Verhildersum is woensdag 24 augustus officieel geopend. Wel 80 kinderen die meededen aan Huttenbouw Leens hebben samen de opening verricht. Alle kinderen waren dus VIP – gasten. Ze openden de speelweide met:  “Wij de kinderen van Huttenbouw Leens verklaren de speelweide open!” Waarbij het woord open drie keer oorverdovend hard werd geroepen.

Dat was meteen het startsein om door de feestelijke balonnenboog te rennen en de survivalrace te doen. Ondanks de hitte klommen ze over de speeltoestellen, kropen door tunnels en trotseerden de stralen van waterpistolen en tuinsproeiers. Na afloop was er ijs en ranja. De speeltuin is gerealiseerd met geld van het Waddenfonds. Naast diverse houten speeltoestellen, zijn er struiken geplant waaraan bessen groeien om te plukken, er is een nieuw onderkomen voor de geiten, konijnen, schapen en varkentjes gebouwd. Bovendien staan er picknicktafels en is er een veranda met een bar en WC om hier kinderfeestjes te kunnen organiseren.

 

Verhildersum sluit hiermee een groot Waddenfondsproject af waaraan 3 jaar is gewerkt. De toegankelijkheid is verbeterd, er zijn belevingsroutes, wandel- en fietsroutes gerealiseerd en dus deze speelweide.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !