Bedumer Albert Wester Koninklijk onderscheiden

BEDUM – Albert Wester (68) uit Bedum ontving op vrijdag 26 augustus een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Henk Jan Bolding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De in Amsterdam geboren Albert Wester ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor uurwerken. Hij volgde een opleiding tot horlogemaker in Hoorn. Dat vak oefende hij enige jaren uit voordat hij verpleegkundige in het Amsterdams Medische Centrum werd.

In zijn geboorteplaats ontfermde hij zich over het onderhoud van uurwerken van vier Rooms Katholieke kerken. Later was hij ook verantwoordelijk voor het onderhoud van een uurwerk van een kerk in Diemen. Momenteel verzorgt hij onderhoudswerkzaamheden aan de uurwerken van de rooms- katholieke kerk in Bedum en het torentje in de buurtschap Westerdijkshorn. Ook luidt hij daar de klokken tijdens bijzondere gelegenheden.

Wester kreeg in 1996 een oogaandoening en werd blind. Tot 2018 was hij actief als ambassadeur van het Koninklijk Nederlands Geleidehondenfonds, KNGF, en gaf voorlichting op scholen. Momenteel staat hij mensen bij die met blindheid te maken krijgen. Hij was verder langdurig mantelzorger.

Samen met zijn partner Gerard Robben is hij verantwoordelijk voor de organisatie van bijeenkomsten voor oudere homoseksuele Hogelandsters. Beiden gaven mede vorm aan de inclusienota van de gemeente Het Hogeland.

Burgemeester Henk Jan Bolding over de onderscheiding voor de Bedumer: “Daarmee wordt een kroon gezet op jarenlange inzet voor mens en maatschappij. Een kroon op – om het maar even in stijl te houden – een loopbaan die klinkt als een klok.”

De uitreiking vond plaats bij het torentje in Westerdijkshorn, waar dit weekend stil wordt gestaan bij het 150-jarig bestaan van het bouwwerk.

Foto: burgemeester Henk Jan Bolding, Albert Wester en Gerard Robben

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.