Ranomi Kromowidjojo maakt opbrengst Swim Challenge bekend: 159 duizend euro

ZOUTKAMP – De Groningen Swim Challenge die zaterdag gehouden werd heeft een bedrag van 159.195,00 euro opgeleverd. Het geldbedrag wordt volledig uitgekeerd aan het UMCG Kanker Researchfonds.

Het bedrag werd zaterdagavond bekendgemaakt op het podium van de Radio NL Zomertoer die op de Grote Markt staat. Even na 21.00 uur beklom drievoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo het podium om het bedrag aan het publiek bekend te maken: 159.195,00 euro. De Groningen Swim Challenge werd voor de zevende keer gehouden. Dit jaar deden er 275 deelnemers mee aan de Ultra Swim, Classic Swim of City Swim. De Ultra Swim begon zaterdagochtend in alle vroegte bij Zoutkamp waarna deelnemende teams richting Stad zwommen. De eerste team arriveerden rond 17.30 uur in de binnenstad.

De afgelopen jaren is er zo’n 900.000 euro opgehaald voor het UMCG Kanker Researchfonds. “Met de editie van vandaag schieten we door de miljoen euro heen”, reageert Johan Broesder van de organisatie. “Dat is wel een moment om even stil van te worden, maar ook om trots op te zijn. Dat het zo’n succes zou worden, hadden we bij de eerste editie niet kunnen bevroeden.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !