Suikerconcern Cosun: ’20 tot 30 procent hogere bietenprijs’

HOOGKERK – Cosun verwacht dat ze haar leden/telers dit jaar een bietenprijs kan uitbetalen die tussen de 20 en 30 procent hoger ligt dan die over de oogst 2021. Dit zou betekenen een prijs van tussen de 46 en 50 euro per ton. De prijs van de bieten met de gemiddelde geleverde kwaliteit over 2021 bedroeg 38,91 euro, zo meldt de vakwebsite Akkerwijzer.

Cosun, de voormalige Suikerunie,  verwacht een sterk verbeterde bietenprijs over 2022 te kunnen uitbetalen. Volgens de huidige prognoses een prijs die 20 tot 30 procent hoger ligt dan die over 2021. Volgens de suikercoöperatie zal de bietenprijs in elk geval dusdanig zijn, dat ze de kostenstijgingen compenseert.

Ook voor de bietenprijs 2023 zegt Cosun een goed perspectief te zien met een minimumprijs van 35 euro. Cosun houdt wel een slag om de arm. Er kunnen zich immers steeds factoren voordoen die invloed hebben op de resultaatontwikkeling van het bedrijf. Daarbij verwijst ze concreet naar (mondiale) factoren en de daaraan gerelateerde onzekerheden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.