Schildercursus ‘Aan de hand van Rembrandt’ in de Blauwe Schuit

WINSUM – In het atelier van Cultuur Centrum de Blauwe Schuit in Winsum start de tweede week van september een schildercursus ‘Aan de hand van Rembrandt’.

De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar Cees Vegh die sinds vorig jaar in Den Andel woont. De manier waarop de klassieke grootmeesters als Rembrandt hun werk opzetten en uitbouwden zal in deze cursus veel aandacht krijgen. De klassieke aanpak is een uitstekende manier om je schildertechniek te verbeteren.

In deze cursus worden een aantal schilders uit de kunstgeschiedenis gevolgd. Kijken naar het werk van Rembrandt, Fabricius en Vermeer is bijzonder leerzaam. De eerste lessen lopen we aan de hand van Rembrandt. Nederlands grootste schilder is wereldberoemd om zijn zogenaamde ‘clair obscure’, de werking van grote licht-donker contrasten. In de les gaan cursisten op zoek naar de manier waarop ze dit kunnen toepassen, onder meer door naar levend model te werken.

De cursus wordt zowel op de woensdag- als de donderdagmiddag gegeven. Op de donderdagavond is er, net als afgelopen seizoen, een cursus ‘landschap’. Om elke deelnemer voldoende aandacht te kunnen geven, is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De cursus telt vijftien lessen.

Meer info en aanmelding via: ceesvegh@gmail.com

Cees Vegh is een schilder van het Nederlandse landschap. Zijn werk kenmerkt zich door eindeloze vergezichten, imposante luchtpartijen en de verstilling van de wadden en de polders. Naast figuratief werk schildert hij abstracte landschappen waarin hij experimenteert vorm en kleur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.